Werkwijze

Wie ingeschreven is voor deze workshop ontvangt een dag-programma en een uitnodiging voor een 1-op-1 Teams sessie. Tijdens deze intake-sessie wordt de Teams-verbinding getest, en krijg je meer informatie over de start-opdracht van de workshop: deze betreft drie verhaalideeën (max. 60 woorden per verhaalidee), die je zsm emailt naar de VSA. Tijdens de eerste collectieve sessie van de workshop worden alle verhaalideeën in groep besproken en geëvalueerd. Op basis van de feedback kiest iedere deelnemer haar of zijn voorkeur-verhaalidee om verder te ontwikkelen. Deelnemers kunnen hun verhaalidee individueel of per twee verder uitwerken. Het schrijven in groep heeft voordelen, maar vergt ook specifieke vaardigheden.

Vervolgens wordt de gebruikelijke VSA werkwijze toegepast: per schrijffase mailen de deelnemers hun tekst ter studie naar elkaar. Daarna wordt ieder project in groep besproken en geanalyseerd. De zes sessies volgen de gebruikelijke schrijffasen: verhaalidee, synopsis, treatment, step outline en scenario. De zes sessies worden gespreid over een langere periode om je de tijd te geven iedere schrijffase goed af te werken. Voor wie een sessie mist kan een inhaal-moment online via Teams worden afgesproken.

Waar?

Online via Teams.

Wanneer?

Deze workshop loopt over zes namiddagen, telkens van 13:30u.; tot 17:30u. Voor precieze data van een eerstvolgende workshop, bezoek graag de opleidingskalender.

Docent

Dr. Patrick Cattrysse. Voor meer info, klik hier.

Annulatie-voorwaarden: Het is altijd mogelijk om in plaats van de ingeschreven deelnemer een vervanger op te geven. Wie door overmacht niet aan de workshop kan deelnemen kan de inschrijving ook reserveren voor een volgend seminar of een volgende workshop.

Meer info

Vlaamse Script Academie vzw
Patrick Cattrysse
Raamlolaan 3
B-3120 Tremelo
Tel.: +32 (0)16/ 29.95.93 — GSM: +32 (0)478/ 75.45.70
E-mail: info(apestaartje)vlaamsescriptacademie(punt)org