Werkwijze

Wie ingeschreven is voor deze workshop stuurt voorafgaand 3 verhaalideeën (max. 60 woorden per verhaalidee) per e-mail naar de VSA. Tijdens de eerste sessie worden de verhaalideeën in groep besproken. Op basis van de feedback kiest iedere deelnemer haar of zijn voorkeur-verhaalidee om verder te ontwikkelen. Deelnemers kunnen hun verhaalidee individueel of per twee verder uitwerken. Het schrijven in teams heeft voordelen, maar vergt ook specifieke vaardigheden.

Vervolgens wordt de gebruikelijke VSA werkwijze toegepast: per schrijffase mailen de deelnemers hun tekst ter studie naar elkaar. Daarna wordt ieder project in groep besproken en geanalyseerd. De zes sessies volgen de gebruikelijke schrijffasen: verhaalidee, synopsis, treatment, step outline en scenario. De zes sessies worden gespreid over een langere periode om je de tijd te geven iedere schrijffase goed af te werken.

Waar?

Het Predikheren, Goswin de Stassartstraat 88, 2800 Mechelen.
Voor een wegbeschrijving, klik hier.

Wanneer?

Deze workshop loopt over zes sessies van ieder vijf uur (van 10.00u. tot 13.00u. en van 14u. tot 16.00u.). De bijeenkomsten worden gespreid over een langere periode. Voor precieze data van een eerstvolgende workshop, bezoek graag de opleidingskalender.

Docent

Dr. Patrick Cattrysse. Voor meer info, klik hier.

Annulatie-voorwaarden: Het is altijd mogelijk om in plaats van de ingeschreven deelnemer een vervanger op te geven. Let wel: enkel VSA alumni (of deelnemers met een gelijkwaardige vooropleiding) kunnen geldig inschrijven voor deze workshop. Annuleren kan tot 3 weken voor de aanvang van de workshop. Hierbij worden 300,00€ annuleringskosten in rekening gebracht. Bij annulering binnen de 3 weken voor de aanvang van de workshop blijft het volledige workshopgeld verschuldigd. Deelnemers die door overmacht een workshop niet kunnen bijwonen kunnen hun inschrijving ook reserveren voor een volgende cursus.

Meer info

Vlaamse Script Academie vzw
Patrick Cattrysse
Raamlolaan 3
B-3120 Tremelo
Tel.: +32 (0)16/ 29.95.93 — GSM: +32 (0)478/ 75.45.70
E-mail: info(apestaartje)vlaamsescriptacademie(punt)org