Werkwijze

Wie ingeschreven is voor deze workshop stuurt voorafgaand 3 verhaalideeën per e-mail naar de VSA. Een verhaalidee telt niet meer dan 60 woorden, - langere teksten worden niet weerhouden -, en bevat volgende informatie:

– Wiens verhaal is het?
– Wat gebeurt er?
– Hoe loopt het af?
– Wat is het impliciete of onderliggende statement dat je met dit verhaal wenst te vertellen.

Daarnaast stuur je voor ieder verhaalidee ook een “pitch” van max. 100 woorden. In deze “pitch” maak je duidelijk waarom je het project wil realiseren en waarom een producent en/of regisseur dit project zou willen ontwikkelen.

Tijdens de eerste sessie worden de verhaalideeën in groep besproken. Op basis van de feedback kiest iedere deelnemer haar of zijn voorkeur-verhaalidee om verder te ontwikkelen. Deelnemers kunnen hun verhaalidee individueel of per twee verder uitwerken. Het schrijven in teams heeft voordelen, maar vergt ook specifieke vaardigheden.

Waar?

Het Predikheren, Goswin de Stassartstraat 88, 2800 Mechelen.
Voor een wegbeschrijving, klik hier.

Wanneer?

Deze workshop loopt over zes sessies van ieder vijf uur (van 10.00u. tot 13.00u. en van 14u. tot 16.00u.). De bijeenkomsten worden gespreid over een langere periode. Precieze data van een eerstvolgende workshop verschijnen op de opleidingskalender.

Docent

Dr. Patrick Cattrysse (VSA). Meer info vind je hier.

Annulatie-voorwaarden: Het is altijd mogelijk om in plaats van de ingeschreven deelnemer een vervanger op te geven. Let wel: enkel VSA alumni (of deelnemers met een gelijkwaardige vooropleiding) kunnen geldig inschrijven voor deze workshop. Annuleren kan tot 3 weken voor de aanvang van de workshop. Hierbij worden 300,00€ annuleringskosten in rekening gebracht. Bij annulering binnen de 3 weken voor de aanvang van de workshop blijft het volledige cursusgeld verschuldigd. Deelnemers die door overmacht niet aan een cursus kunnen deelnemen kunnen hun inschrijvingsgeld wel reserveren voor een volgende opleiding.

Meer info

Vlaamse Script Academie vzw
Patrick Cattrysse
Raamlolaan 3
B-3120 Tremelo
Tel.: +32 (0)16/ 29.95.93 — GSM: +32 (0)478/ 75.45.70
E-mail: info(apestaartje)vlaamsescriptacademie(punt)org