Werkwijze

Deze 6-daagse formule "Boeiende Verhalen en scenario's" vult de seminar-gedeelten ("kennisoverdracht") van de 3-daagse versie aan met praktische schrijf- en lees-oefeningen. Enerzijds leer je dus eveneens een vakjargon kennen en gebruiken waarmee je op een meer eenduidige manier over verhalen kan communiceren. Deze begrippen verwijzen naar specifieke verteltechnieken die je kunnen helpen om je verhaal boeiend te maken en te houden. De begrippen worden eerst uitgelegd en geïllustreerd aan de hand van filmfragmenten en voorbeelden. Daarna volgen korte schrijfopdrachten die een eerste aanzet bieden om kennis om te zetten in praktijk. Deelnemers maken deze schrijfoefeningen individueel of collectief, thuis of tijdens de les. Oefeningen die je thuis maakte worden vooraf naar alle deelnemers ter studie doorgemaild, en tijdens een volgende sessie klassikaal besproken en geëvalueerd.

Anderzijds leer je in deze module ook verschillende werkwijzen kennen om (langere) verhalen op een efficiënte manier te construeren en uit te schrijven, alsook om die verhalen op hun dramatisch potentieel te analyseren en te evalueren. M.n. tijdens de workshop-momenten ontwikkel je de basis-ingrediënten voor een verhaallijn, die je als je wil daarna kan meenemen en ontwikkelen tijdens de vervolgworkshop in module II: “Narratieve Kortfilm”.

Waar?

Het Predikheren, Goswin de Stassartstraat 88, 2800 Mechelen.
Voor een wegbeschrijving, klik hier.

Wanneer?

Deze cursus loopt over zes sessies van ieder vijf uur (van 10.00u. tot 13.00u. en van 14u. tot 16.00u.). Precieze data van een volgende cursus verschijnen op de opleidingskalender.

Docent

Dr. Patrick Cattrysse. Voor meer info, klik hier.

Annulatie-voorwaarden: Het is altijd mogelijk om in plaats van de ingeschreven deelnemer een vervanger op te geven. Annuleren kan tot 3 weken voor aanvang van de workshopdatum, waarbij 300,00€ annuleringskosten in rekening worden gebracht. Bij annulering binnen de 3 weken voor aanvang van de workshopdatum is het volledige cursusgeld verschuldigd.

Meer info

Vlaamse Script Academie vzw
Patrick Cattrysse
Raamlolaan 3
B-3120 Tremelo
Tel.: +32 (0)16/ 29.95.93 — GSM: +32 (0)478/ 75.45.70
E-mail: info(apestaartje)vlaamsescriptacademie(punt)org